Ühistranspordihuviliste foorum

Täisversioon: Üldine TAK arutelu, osa 2
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
1445, 28. liin, lepistiku peatus, eile umbes 18:15 paiku.
Buss hakkas uksi sulgema ja üks mees, rahakott käes, jooksis bussi peale ja uste vahele jäi käsi. Buss hakkas isegi liikuma ja mees kõndis kõrval meeter-paar. Õnneks bussijuht märkas ja jäi seisma. Uste avamisega läks tal miskipärast väga kaua aega ja siis läksid need ainult niipalju lahti, et mees saaks käe kätte ja kohe läksid uksed kinni. Mehe rahakott kukkus aga bussi ja juht sõitis sellega minema.
Ega ei tea mõni TAKi töötaja siin foorumis, et kas see mees sai lõpuks oma rahakoti kätte?
Ei tahaks küll bussijuhti milleski süüdistada, aga tundus, et juht mängis meelega ustega, et see mees peale ei saakski. Muidugi on see mees ise süüdi, et sulguvate uste vahele jooksis.
318 TAKi wärwides.
Tallinna Autobussikoondis kordab käesoleval nädalal meie koolibussidega sõitvatele õpilastele tasuta helkurite jagamise kampaaniat. Aktsiooni ajendiks on bussijuhtidelt laekunud murelikud signaalid, et varahommikul on linnalähedastest asumitest koolibusside peale tulevad õpilased nõrgalt valgustatud teedel-tänavatel sõidukijuhtidele väga raskesti märgatavad, kuna osa koolilastest ei kanna kahjuks veel helkurit.

Kooliõpilaste helkuritega varustamise eesmärgiks on tagada teepeenral liikuvate või sõiduteed ületavate koolilaste nähtavus ja tuletada õpilastele veelkord meelde vajadust olla liikluses märgatav. Varahommikusel pimedal ajal on teel liikumine oluliselt ohutum, kui jalakäijad on varustatud helkuritega ja seeläbi sõidukijuhtidele paremini märgatavad.

Lisaks peab jalakäija uue liiklusseaduse kohaselt alates 1. jaanuarist k.a. halva nähtavuse korral või pimeda ajal kandma helkurit või kasutama valgusallikat ka asulas liigeldes. Kui senikehtinud nõue kohustas helkurit kandma vaid ilma kõnniteeta ja valgustamata teel liikudes, siis uus liiklusseadus näeb pimeda ajal liigeldes ette üldise helkuri kandmise kohustuse.

TAKi töötajad selgitavad helkurite jagamise käigus, kuidas tuleb neid ettenähtud viisil kanda, miks on enda pimedal ajal nähtavaks tegemine oluline ja kuidas saab helkur tagada pimedal ajal maanteel riskantsetes tingimustes viibivale jalakäijale ohutuse. Maanteeameti soovitused jalakäijatele on: Kanna alati helkurit! Kinnita helkur paremale poole põlve kõrgusele. Maanteel kõnni vasakus servas. Pimedas võib see Sinu elu päästa."

Tallinna Autobussikoondis teenindab nelja koolibussiliini: Randvere aedlinn (Tammneeme) - Balti jaam, Viimsi haigla - Balti jaam, Vääna-Jõesuu - Balti jaam ja Tabasalu - Balti jaam. Helkurite jagamine toimub eri liinidel erinevatel päevadel ja keegi helkurit vajavatest koolilastest ilma ei jää.

Eelmine helkurite jagamise aktsioon viidi TAK-i koolibussides läbi möödunud aastal.

http://www.tak.ee/index.php?article_id=7...n=article&
Keegi võiks seda ka lastele õpetada, et enne vöötrajale astumist tuleb veenduda selle ohutuses. Selliste ilmadega nagu praegu ei pruugi ka madalalt kiiruselt õigel ajal pidama saada.
(25.01.2011 19:16)Oxygen Kirjutas: [ -> ]Keegi võiks seda ka lastele õpetada, et enne vöötrajale astumist tuleb veenduda selle ohutuses. Selliste ilmadega nagu praegu ei pruugi ka madalalt kiiruselt õigel ajal pidama saada.
Toda peaks ka wanematele õpetama,tihti nii ,et lihtsalt astutakse .Ei kaeda ,kas auto tuleb wõi mitte.Praegu tollesmõttes loll aeg libe ja paljudel kapuutsid peas ,näewad ainult ette nagu silmklappidega hobene.helkureid wõin ka ise jagada näddali lõpuks ikse 4-5 tükki bussist kokku korjatud.
Tänased teeolud on kohutavad. Kinnitatud andmetel on bussidel raskusi Lasnamäe tõusust üles saamisega. Ise tulin ka just praegu sõidust, Peterburi teel tõmbas neljanda käiguga ratta ringi. Hea meel, et hing sees ja auto terve.
Juba eila õdaggu läks jamaks.Lõõtsad hädas Pärnu mnt Draamateatri ees.Tänased peatused ,eriti hommikupoole kohhutawad.
710 juht nüüd näddlipäewi (uue) bussi pääl 297ga.Hea bussi sai.
http://tinyurl.com/5s3yqe3 Avarii Lasnamäel Kärberi tänaval 3505 ja Opel Vectra osalusel.
No ja nüüd!Neid kolareid juhtub ikse ju ja ka kõige parimates peredes.
(28.01.2011 23:30)RED Kirjutas: [ -> ]http://tinyurl.com/5s3yqe3 Avarii Lasnamäel Kärberi tänaval 3505 ja Opel Vectra osalusel.
Tänud "väga informatiivse" uudise eest. Ma lootsin küll mingisugust arutelu, aga pean kahjuks pettuma.
Pettuda tuleb Sul weel wägga palju.Sa iks absoluutselt matsu ei jaga.Ma täna 48 peal Puhangu uulitsal pidewalt PKWdega napilt ninapidi koos. Tuleb wasta LKW wõi buss ,probleme pole aga niipea ku PKW eriti just mingi jeebi hakatis.Ma ei trüginud ega pannud ennast maksma oma bussi suurusega.Kurb aga enam ja enam tekkib mul tunne ,et weerand juhtidest omad load ostnud sest muidu poleks säänseid situtsioone poleks tekkinud.
(29.01.2011 00:27)PETSS Kirjutas: [ -> ]Pettuda tuleb Sul weel wägga palju.Sa iks absoluutselt matsu ei jaga.Ma täna 48 peal Puhangu uulitsal pidewalt PKWdega napilt ninapidi koos. Tuleb wasta LKW wõi buss ,probleme pole aga niipea ku PKW eriti just mingi jeebi hakatis.Ma ei trüginud ega pannud ennast maksma oma bussi suurusega.Kurb aga enam ja enam tekkib mul tunne ,et weerand juhtidest omad load ostnud sest muidu poleks säänseid situtsioone poleks tekkinud.
Siin pole enam vaja pettudagi - ammu teada, et pooled on oma load ostnud.
Weel üks näide .Hobus jään seisma,seal kitsas suht.Et terminaali minewad bussid läbi lasta.Ohutuled põlewad tagatulija peaks nagu aru saama .et ees stau wõi probleem.Aga ahtol nii kiire ,et ajas minust mõõda ja ja siis tõewaatamine wastutulewa bussiga.Too ,mis pärast toimus kui ahtoga "sõbralikult arwamusi wahhetasime"jätan oma teada.
Külge pidi kokku saamised, peeglite katki sõitmised jms on igapäevased sellise ilmaga, selline avarii kus ilmselt pidurdamata bussi esinurka edukalt tabatakse, on pisut erilisem. Igal juhul sellelt Opeli juhilt nõuab nüüd sõiduki kindlustanud firma kahjud välja. See pole enam sama summa mis küljepaneeli kerge plekitöö ja värvimise eest...
Oleneb nüüd sellest kas TAK-il busse üle, et kas tehakse korda või mitte.
Täna 16 aastat tagasi sai elujõuliseks sõber ja truu kaaslane ,kes mind teeninud ilma suuremate probleemidetta 2aastat ja 5 kuud.
(31.01.2011 16:17)PETSS Kirjutas: [ -> ]Täna 16 aastat tagasi sai elujõuliseks sõber ja truu kaaslane ,kes mind teeninud ilma suuremate probleemidetta 2aastat ja 5 kuud.

2704?
(31.01.2011 16:17)PETSS Kirjutas: [ -> ]Täna 16 aastat tagasi sai elujõuliseks sõber ja truu kaaslane ,kes mind teeninud ilma suuremate probleemidetta 2aastat ja 5 kuud.

Наливай!!!
393 ilma VIKING LINE kirjadetta.Läinud Hansabussi kätte see liin.
Tagasiside URL